2010-02-13

Var gränsen för feber går

Idag diskuterar vi på mejllistan det här med att det inte är entydigt när en (måhända inte tillräckligt behandlad) sköldkörtelpatient har feber eller inte. Om man ligger åt sköldkörtelhormonbristhållet, så är en förhöjd temperatur för den personen inte alls feber i vårdens ögon. Och vice versa: om det lutar mer åt överskott på sköldkörtelhormon så har man lite småfeber mest hela tiden i vårdens ögon, utan att ha någon infektion.

Sen är det som vanligt - det är inte enbart sköldkörtelhormonnivån som temperaturen beror på, så det är lätt hänt att det känns som ett oklart läge vad gäller temperaturen.

2 kommentarer:

  1. detta har jag inte ens tänkt på!

    SvaraRadera
  2. Har haft problem med en alldeles för hög temp vid varm väderlek. Temp på uppmot 39 grader när jag har gått en kort promenad. Min läkare säger att man bllir varm men inte får feber. Jag tror honom inte. Med 75 microgram kan jag ha bra temp men ökar jag till 100 så klarar kroppen inte det. Är såå besviken på min läk som inte alls lyssnar på hur jag mår utan bara tittar på blodprovssvaren. Han säger att jag har underfunktion men jag mår inte bra av att öka heller. Har problem att bli gravid och har fått flera missfall. Vill helst byta läkare. Finns det ingen annan behandling som man kan få. Min läkare säger att han diskuterat mitt fall med Ove Törring och att de inte kan förstå varför mina prover är så motsägelsefulla, ska jag bara nöja mig med att inte må bra? Jag är 35 år och vill ha barn. Problem med temperatur, förstoppning, hud, vikt, håravfall, samt puls som lätt går upp. Jag vägrar att finna mig i att ingen hjälp finns att få. Någon som kan hjälpa mmig???

    SvaraRadera