2009-06-30

Binjureproblem

I bipacksedeln till Levaxin (och Liothyronin) står det så här på fass.se:
"Levaxin ska inte användas av personer som har nedsatt funktion av binjurarna eller hypofysframloben om dessa tillstånd är obehandlade." (Min kursivering).

Om man har för låg kortisolproduktion från binjurarna, ska detta behandlas innan man påbörjar Levaxinbehandling, annars finns det risk för att man mår sämre än tidigare när man har ätit Levaxin i några veckor. Följande symtom kan påvisa problem med för låg kortisolproduktion:
 • Trötthet trots att man sovit
 • Svaghet, svårighet att få ”benen att bära”
 • Aptitlöshet, illamående, avmagring och diarré
 • Saltbegär
 • Yrsel, lågt blodtryck (i första hand när man snabbt ställer sig upp)
 • Muskelvärk
 • Hos kvinnor: minskad kroppsbehåring och menstruationsrubbningar
Symtom som kommer senare är:
 • Ökad pigmentering på handflator, fotsulor, armbågar, knän, i handens böjveck, på bröstvårtor och på ärr.
 • Buksmärtor och kräkningar
En läkare bör alltid kontrollera kortisolnivå med hjälp av blodprov när en person söker vård för trötthet (vilket hypotyreospatinter ofta gör), eftersom det undantagsvis kan vara fråga om en allvarligare form av binjureproblem (Addisons sjukdom), som på sikt blir livshotande i obehandlat skick. När Addison uppträder i kombination med hypotyreos och andra autoimmuna sjukdomar kallas det APS II (autoimmunt polygladulärt syndrom, typ II).

Tidigare mätte man kortisolnivå i urin, men har alltmer gått över till att mäta i blodet eftersom det provet är mer tillförlitligt ur mätningssynvinkel. Andra tecken att titta efter är samtidig hög kalium- och låg natriumnivå, samt lätt förhöjda TSH-, kreatinin- och kalciumvärden.
Nästa steg är att mäta binjurefunktionen genom att jämföra kortisolnivån i blodet 30 minuter efter injicering med hormonet ACTH med den kortisolnivå man hade precis innan injiceringen, ett så kallat Synacthenntest. Om kortisolvärdet inte stiger tillräckligt så har man bristande binjurefunktion och behöver i så fall medicinera med hydrokortison, vars dosstorlek bestäms bl. a. med utgångspunkt från hur allvarlig bristen är.

Hydrokortison, liksom korstisonmedciner i allmänhet, medför ofta risk för oönskade biverkningar och därför är det angeläget att inte behandla i onödan och inte heller med onödigt hög dos. Det är ofta förknippat med symtom att sätta ut medicinen när man väl har börjat med den, och det är därför mycket viktigt att trappa ned långsamt innan man slutar ta medicinen. När man står under behandling är det mycket viktigt med exakt dosering, liksom att söka vård akut vid plötsliga stressitiuationer för kroppen, exempelvis vid feber och magsjuka.

På bilden nedan syns binjurar sett framifrån, enligt uppslagsverket Gray´s Anatomy/Wikipedia. Binjurarna är placerade ovanpå njurarna.

44 kommentarer:

 1. hej. har varit supertrött i 8 års tid. har nu tagit ett tpo test som äntligen visar avvikande svar. fått levaxin 50 mg men mår fortfarande riktigt dåligt. läste nu detta med trötta binjurar och saltsug och det stämmer verkligen in på mig. läser också att det inte är bra att äta levaxin om man har fel på binjurarna. hur farligt är det?

  SvaraRadera
 2. Hej Eva!
  Tack för viktig och bra info om binjurarna! Jag har precis läst ett par böcker, bl a ”The thyroid scandal and how to survive it” av Dr Barry Durrant-Peatfield, som menar att normat fungerande binjurar med normala mängder kortiol i kroppen är nödvändigt för att cellerna ska kunna ta upp och använda sig av T4 (Levaxin) och T3 (Liothyronin). Om man lider av nedsatt funktion i binjurarna verkar alltså inte medicineringen som den ska. Man har kvar många eller alla av sina symom (eller får dem tillbaka efter att ha haft en väl fungerande medicinering i flera år) och risken är att man får överdoseringssymtom då man har för mycket av hormonerna ute i blodet. Detta behöver dock inte synas i blodprovet, för mängden hormoner hade varit normal om bara cellerna hade kunnat ta upp dem. Det är en teori, men verkar stämma ganksa väl med de mängder av drabbade jag pratat med. Med 5 mg hydrokortison under ett par månader stärks binjurarna och de har börjat svara på sin medicinering som de ska. Tyvärr är kunskapen om binjurarnas samband med sköldkörteln låg bland läkarena idag, och man får leta med ljus och lykta efter dem som känner till den. Dr Mark Starr, som skrivit boken "Hypothyroidism Type 2", är kunnig på området och kommer och föreläser i Lund den 4 sept samt på KI i Stockholm den 10 sept!

  Hälsningar,
  Emese Gerentser
  Medicinjournalist

  SvaraRadera
 3. hej!fick giftstrum-2008(överaktiv sköldkörtel,o jodbeh.1gång,o levaxin tbl,värk i kroppen,orkeslös, trött,deprimerad,huvudvärk,torr hud,torrt hår.mm. och tog 75 miko.levaxin,fick ökat till 100 mikogr.men dålig än, har lågt kortisol, och högt TSH, lågt t3..orkar inte snart, vad göra? bor i sthlm..mhv.anki

  SvaraRadera
 4. Hej Eva!
  Jag har ju troligen hypo.2,och kortisolbrist,för lågt T3,och fick svaren från Scandlab,om detta, och har nu varit till en läkare, här i sthlm, för
  detta, fick kortisol 2.5 mg,ska ta morgon o lunch,och få se hur det hjälper,och skulle fortsäta sa dom med levaxin 100 mg, ett tag till, men har värk i kroppen,orkar knappt gå, är så trött,orkeslös, hjälper ej sova, ej piggare för det,är deprimerad av detta,vill må bättre, utan värk...

  Anki

  SvaraRadera
 5. Hej! Har tidigare skickat in svar till scandlab. och fick då svar att jag hade kortisolbrist, och lågt T3, men varken sjh,
  eller vårdcentralen bryr sig om deras provsvar,
  sa dom till mig, vet ej vad jag skall göra?
  Har värk i kroppen, orkar snart ej gå alls,har
  temp under 36 grader(under armen) på morgonen..
  fryser ofta.. Anki

  SvaraRadera
 6. Hej

  Jag har haft superdåliga värden på TSH (139)och fick levaxin och sedan även lio. Trots bra värden mådde jag sämre än någonsin. Orkade knappt vara vaken, var deprimerad och hade ständiga panikångastattacker. Då jag vid en vaken timme läste på internet att binjurarna kan ha havererat pga av långt gången hypotyreos såg jag till att få det kollat och det visade sig att min mistanke var korrekt-binjurarna var/är trötta och producerear för lite kortisol. Jag äter nu 10 mg kortison morgon och kväll sedan en månad och känner för första gången på länge att livet är värt att leva. Kolla och behandla binjurarna, utan att de fungererar fungerar inget! (Konstigt att det inte är det första läkarna gör). /Pia =)

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Jag är så himla trött på denna sjukvård i sverige,ingen vill ta ansvar , man skickas hit
  och dit..det är bara betala och åka hem igen..
  och ligga hemma på soffan, och sova hela dagarna, för man orkar knappt vara uppe när man har kortisolbrist, och underfunktion av sköldkörteln..och har nu fått börja ta 50 mg levaxin och 2.5 mg prednisolon 2ggr /per dag i åtta veckor, vet ej om det hjälper..?? Orkar snart ej!!!

  Anki

  SvaraRadera
 8. Hej Anki,

  Jag tänker, när jag läser din kommentar, att det kanske ordnar upp sig nu så småningom, eftersom du har fått behandling.

  Och att det är viktigt att gå och kolla blodproverna framöver så att du hamnar på rätt jämviktsdos med sköldkörtelhormon.

  Om du menar allvar med att du snart inte orkar så måste du söka för det och tjata tills du får hjälp.

  Ta gärna stöd från oss andra patienter också, exempelvis genom att gå med i patientforum (se rubrik om det i högermenyn här). Kom ihåg Sköldkörtelföreningen också (skoldkortelforeningen.se).

  Varma hälsningar, Eva (bloggansvarig)

  SvaraRadera
 9. Hej igen Eva!

  Ja, nu har jag tagit levaxin 50 mg i drygt i 16 dagar och ökat till 75 mg, och tagit hitills prednisolon 2.5 mg a 2 ggr per dag och nu i tre veckor, men det känns inget bättre, är orkeslös, mycket trött, deppig, känner mig som jag ska förlora medvetandet, så trött är jag , och känns som jag ska somna när jag sitter upp..orkar knappt gå..benen vill knappt bära mig...har ingen ork i kroppen , ingen energi...
  Borde man inte få hydrokortison istället..vid kortisolbrist, o eventuell binjurebarksvikt..?
  Och jag mår illa ofta, förstoppad med....
  Man behöver kanske starkare prednisolon.och kortison?


  Anki

  SvaraRadera
 10. Hej Anki,

  Det verkar som om du behöver mer hjälp av vården. Mitt bästa tips är att alltid ta med en anhörig eller vän på varje läkarbesök.

  Sen måste jag säga som amatör att baserat på mina dagluga kontakter med med patienter så är det i stort sett ingen som mår bra på en sådan låg Levaxindos, men jag antar att den är tillfälligt låg för att kunna börja med Prednisolon utan att utsätta kroppen för onödiga risker.

  Du kan därför hoppas på att må bättre när du kommer upp i din jämviktsdos. Om du inte gör det så måste du utredas för andra problem än sköldkörteln.

  Lycka till med allt.

  Kram, Eva (bloggansvarig)

  SvaraRadera
 11. Hej ! Har under lång period haft problem med sköldkörteln och när jag har fått ökat Levaxin har jag blivit bättre först men sedan sämre .. Tror att jag kanske har problem med kortisolet - trötta binjurar då många utav symtomen stämmer överens.. Nu är det ju så att jag har tagit blodprov o sånt men inget visar på fel !! Har hört att det kanske inte är så tillförlitligt jämt med vanliga prov .. Funderar på att ta scandlabs salivprov ! Någon som blivit hjälpt utav det ?? Tacksam för svar ! Mår INTE bra ! Mvh Jenny

  SvaraRadera
 12. Hej Jenny,

  Den frågan finns det fler som funderar på. Jag vill tipsa dig om möjligheten att gå med i ett eller flera patientforum på nätet. Kolla länkar i sidomeny här på bloggen (till vänster).

  Hälsar Eva (bloggansvarig)

  SvaraRadera
 13. Helmer Bryd2011-10-21 01:24

  [...] I bipacksedeln till Levaxin (och Liothyronin) står det så här på fass.se:

  "Levaxin ska inte användas av personer som har nedsatt funktion av binjurarna eller hypofysframloben om dessa tillstånd är obehandlade." (Min kursivering). [...]

  ...och hur ofta kolls detta?  Min gissning: 0.1% eller mindre.

  Ernst Nyström skriver i sin nya lärobok (2011) för medicin- studerande, att sköldkörteln producerar c:a 90 μg on dygnet. Han sätter även övre gränsen för TSH till 2.0 (p. 126) och medgiver att patientens välbefinnande är mer indikativt än TSH siffran.    http://thyroid.se/content.php?ArtID=139&CatID=10

    [...]  In healthy people, the thyroid produces mainly T4 (80–100 μg/day) and only a limited amount of T3 (25–32 μg/day). [...]   p.18

  (Hur han kan säga att T3 är "produced only in limited amount", (vilket är mycket mer aktivt än T4), och jämväl inte T4 som han också ger ett nummer för?)

  Hur några sedan förmodar att endast 50 μg T4 och inget T3 skulle återställa en bortblåst sköldkörtel är ett mysterium.
  Kroppens naturliga sköldkörtelhormon har inga biverkningar men Levaxyl m.fl. har det. Hallå, är någon hemma? Klick, klick, klick...

  Ernst Nyström torde väl vara respekterad bland endokrinologerna och andra lägre ner på den medicinska näringskedjan? Han nämner och fördömer ej heller "extract of animal thyroid" (p. 124), vidare

  [...]  In recent years, a number of studies have been performed with a combination of thyroxine and triiodothyronine for substitution treatment of hypothyroidism. This is theoretically interesting, because physiologically, the thyroid releases a small amount of triiodothyronine in addition to thyroxine, while in the ordinary substitution therapy, only thyroxine is given. Randomized prospective studies have not been able to show any clear positive effect of the treatment with combination of thyroxine and triiodothyronine.
  Some patients may benefit from this combination treatment. Triiodothyronine should then be given in a low dose, at most 10 μg/day, and thyroxine should be given in a lower dose than if given alone. [...]

  Detta stämmer inte med tidigare påståenden i boken, "25–32 μg/day"  är inte en  "small dose".  Dessa "Randomized prospective studies", som inte refereras, letar efter just _vilken_  "clear positive effect"? Kanske ett TSH lite under 4.5 som används på en del håll? Och om "Some patients may benefit from this combination treatment"  hur vet man detta om inte T3 (eller "extract of animal thyroid") också reguljärt prövas?

  Logiken håller inte.

  Dr. Stefan Sjöberg har påvisat att T3 ökar inte i cerebrospinalvätskan efter T4 medicinering. Möjligen kanske det T3 sköldkörteln producerar inte är där för en rent kosmetisk effekt?

  SvaraRadera
 14. Tack för kommentaren! Mycket intressant. Hälsar Eva

  SvaraRadera
 15. Olyckligt att det står att man kan mäta kortisol nivåerna med blodprov. Blodproverna visar bara om du har Addisons eller Cushings, inte om dina binjurar är utmattade vilket kan vara nog så illa. Det visar sig bara i salivprov.

  SvaraRadera
 16. Annette Backlund2012-02-03 14:01

  Hej Anki och andra som misstänker binjureproblem! Sverker Hubinette är en läkare som arbetar med just dina problem. Han driver en mottagning som heter Hormonelle i Stockholm. Jag har själv varit där för liknande symptom och gjort Scandlab testen. Jag blev av Sverker ordinerad Hydrokortisol 2 ggr per dag. Jag skall börja imorgon. Sverker är tyvärr inte ansluten til försäkringskassan så det kostar en slant. Men det kan vara värt att bli tagen på allvar av någon som förstår hur det hänger ihop. Hälsningar Annette

  SvaraRadera
 17. ja du jag känner igen mig har sköldkörtel bekymmer men värdensa är bra nu får jag se vad doktorn säger idag,jag orkar inte må såhär kan vara binjuren

  SvaraRadera
 18. Hej! Är nyfiken på hur du mår när du nu har tagit Hydrokortisol en tid? Jag har själv blivit ordinerad samma sak av Sverker förra veckan, men känner mig tveksam till att börja äta tabletterna då det skrivs en del negativt om detta.

  Jag blir jätteglad om du vill ge en liten uppdatering!

  Hälsningar C

  SvaraRadera
 19. Gunillajensgard2012-04-29 11:35

  hur kan man veta om binjurarna är dåliga,dom sitter väl inne i ordinarie njurar,har sagt till doktorn att vi måste kolla upp det,men hon säger bara att det är bra,har ont både här och där man blir knäpp snart

  SvaraRadera
 20. Hej Gunilla,

  På det här området går åsikterna isär. Min bild är denna: skolmedicinska läkare vill inte gärna sätta in hydrokortison (binjurehormon) med mindre än att bristen är allvarlig, eftersom det finns stor risk för biverkningar (t.ex. viktuppgång och benskörhet, samt om man man äter mycket och länge: permanenta skador på de egna binjurarnas funktion). 

  Hur vet man att bristen är allvarlig? Först sållar man lite grovt med hjälp av blodprov (vissa hävdar att salivtest är bättre) och sedan får de med tveksamma värden göra ett Synactenbelastningstest hos specialist innan man fattar beslut om hormontillskott. Och det är ovanligt att bristen är så allvarlig att skolmedicinare sätter in  hydrokortison/Prednisolon av det här skälet. Har för mig att det bara är ett par hundra nya fall i Sverige per år.

  Hälsar Eva

  SvaraRadera
 21. Hej annette,
  Berätta gärna hur det har gått sedan du började med hydrokortison ordinerat av sverker!
  Jag ska nämligen börja snart och är orolig för biverkningar, att binjurarna tar skada, osv.
  Hälsn,
  Maria

  SvaraRadera
 22. Jag har hypotyreos sedan 15 år tillbaka men jag  har även binnjureutmattning - många av mina symptomer tyder på det. Jag funderar på att ta hydorkortison men jag har hydrokortison 20 mg i hel dos. Finns hydrokortison i lägre dos? Jag vill inte hålla på att dela eftersom det skall ju vara exakta doser och man skall ju börja på en låg dos. Vad heter medicinen som är på 2.5 mg? Vill inte ta prednisolon - eller är den enda som finns i låg dos?

  SvaraRadera
 23. Hej Anneli,

  Har för mig att 2,5 mg Prednisolon motsvarar 10 mg  Hydrokortison, om man bortser från att Prednisolon har längre verkningstid. Känner inte till några andra sådana preparat.

  Försiktighetsprincipen gäller, eftersom binjurarna kan ta kronisk skada av medicinering. Därför är det extra viktigt att samråda med läkare - samtidigt som det är svårt att hitta läkare att tala med om detta. 

  Hälsar Eva

  SvaraRadera
 24. Hej Eva!
  Jag skrev ett inlägg igår.men jag kan inte hitta den plats jag skrev på,så nu skriver jag igen. hoppas nu innerligt att du inte redan svarat på min fråga.
  Jag har ,ätit levaxin ,i snart ett o ett halvt år.(50 mg).
  Jag har nu,tsh,på 0.3,t4 fritt 16,13,fritt 4.2.
  Jag mår ganska bra.men jag har återkommande problem med mina bihålor.(o örongångar).Jag blir också väldigt trött,jag jobbar tre dagar,vilar tre.Nu har jag börjat fundera på om ,det kan vara så att jag har problem med mina binjurar,(alla värden för mina njurar,ska vara ok,enligt läkaren..)
  Jag blir svag i musklerna o ,jag har börjat få lite diarre.En annan ide jag har.är jag kanske äter för mycket levaxin.jag funderar,på om jag ska gå ned lite i dos.
  jag känner mej .lite spattig,med den dos jag tar nu.
  vad tror du?
  (jag har också blivit allergisk mot väldigt mycket olika typer av mat,så jag har lagt om hela min diet,min mage ,verkar må bra av det)
  Så har jag en annan fråga,jag "känner av "min sköldkörtel nu.
  Det gör mej oerhört ledsen.jag är sångerska,o nu är jag orolig över om min sk kan påverkas neg då jag sjunger,det uppstår ju ett tryck.
  Jag undrar också om,det är extra viktigt,nu,att vara försiktig,(förstås!)då man drabbas av en förkylning.Jag har varit förkyld,för några dagar sedan o då verkade det som om min sk också blev ,mera inflammerad.Tidigare,har det bara kännts ,på v sida.Nu känner jag kanske något ,imitten också.
  Jag har också tagit rinexin o cortison ,under ett o ett halvt år för att överhuvudtaget kunna arbeta.Men det ska jag försöka sluta med.
  Funderar också ,på att byta arbetsplats,då den miljö,jag jobbar i är "stressig".
  har du någon reflektion? vad tror du?

  Mvh

  Ylva

  SvaraRadera
 25. Hej Ylva.

  Det är bara en doktor i samråd med dig (eller tvärtom) som kan avgöra vad som är bäst för just dig. 

  Men ett tips har jag: förändringar på halsen som inte är halsfluss eller liknande övergående fenomen behöver undersökas ordentligt av läkare. Det kan dessutom behövas remiss till specialist för att utreda den saken.

  Hoppas att det ordnar sig. 

  Hälsar Eva (bloggansvarig)

  SvaraRadera
 26. Erikssonj222013-03-06 23:08

  Vet ni någon bra läkare runt göteborg som kollar upp hypo.? Gör tester är specialicerad? Snälla maila mig i så fall namn (kanske missar att kolla här) erikssonj22@gmail.com

  SvaraRadera
 27. Prednisolon är tyvärr inte samma sak som hydrokortison utan ger i mycket högre grad biverkningar. Blir du inte bättre så be om att få hydrokortison!

  SvaraRadera
 28. Usually I don't read post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to try and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, quite nice article.

  Look at my web page ... Free Playstation Network Codes

  SvaraRadera
 29. Hi there! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone4. I'm trying to find a template or plugin that might be able to correct this
  issue. If you have any recommendations, please share.
  Thank you!

  My web-site :: Get Twitter User Data Back

  SvaraRadera
 30. excellent points altogether, you just won a brand new
  reader. What might you suggest about your post that you made a few days ago?
  Any sure?

  Here is my page :: password cracker

  SvaraRadera
 31. My family members always say that I am killing my time here at web,
  except I know I am getting know-how everyday by reading thes fastidious content.


  my blog post; minecraft giftcode

  SvaraRadera
 32. Excellent way of explaining, and good article to obtain information about my presentation topic,
  which i am going to present in school.

  my web-site ... Wallhack

  SvaraRadera
 33. Jag ser att senast inlägget var för 9 månader sen, men jag behöver ändå råd. Jag har varit till doktorn som säger att jag är frisk som en nötkärna. Problemet är att jag inte känner mig så. Jag är 35år.. är konstant trött. Håller på att somna när jag ätit, sover klockrent i soffan vid åtta varje kväll. Jag känner mig ledsen jämt, deppig, orkeslös, har svårt att ta mig för saker. Min mens har blivit jättekonstig. Blodet levrar sig direkt, ibland har jag mensen i 7dagar ibland 3dagar. Pms from hell.
  Har ingen aptit, tycker ingenting känns tilltalande längre. Jag har två barn och det känns så otroligt jobbigt att jag inte orkar med. Jag har inte alltid varit så här. Men nu har det pågått så länge så jag inte längre kommer ihåg hur livet ska vara. Kan det vara binjurarna tror ni? Min doktor säger att det uttrycker sig annorlunda.

  SvaraRadera
 34. Hej Petra,


  Jag kommer att tänka på fyra saker:


  1) Jag hoppas att du talat med gynekologisk läkare och inte endast med husläkare eller barnmorska.

  2) Det andra jag tänker på är att läkare förstås måste utesluta att det rör sig om t.ex. hypotyreos.


  3) Att även om en läkare utreder och låter dig ta prover, så är det viktigt att samla provsvaren på papper/i datorn själv och man själv tittar på hur värdena utvecklas över årens lopp. Om det t.ex. rör sig om hypotyreos, så rör sig provsvaren ibland långsammare än måendet, så att säga.


  4) Om det skulle finnas provsvar som har "stjärnor" (asterisker), så behöver de tas på allvar och inte viftas bort.


  Hoppas att det reder upp sig.

  SvaraRadera
 35. För 4 år sedan fick jag börja äta levaxin efter att jag varit till läkaren för att jag tyckte att jag var så onormalt trött och nedstämd. Mina värden var då TSH=6.6 (0.2-4.0) och T4 fritt =11 (ref 10-22)


  Jag åt levaxin och dosen höjdes succesivt. Läkaren ville att jag skulle ligga högt i T4 för då mår man bäst så han, så jag skulle öka tills låg på över 20. Jag kan inte säga att jag märkte någon som helst förbättring av hur jag mådde under denna tid. I slutet av januari hade jag T4 på 20 och TSH på 0,01. Då var läkaren nöjd (kommer inte ihåg vad jag hade för levaxindos) I februari började helvetet. Jag fick sådana fruktansvärda muskel och ledsmärtor att jag inte kunde gå eller röra, inte fungera normalt, bara ligga och ha fruktansvärt ont utan att ens kunna sova pga smärtan. Jag slutade med levaxinet på våren för att jag anade ett samband. Smärtorna minskade och i augusti var de så gott som borta.


  Denna höst och vinter har jag varit så sjukligt trött igen, jag sover som jag ska men har ingen ork alls, somnar vid lunchbordet varje dag och har liksom inget som helst driv, allting känns oövervinnerligt jobbigt. Jag gick till läkaren för att kolla mina sköldkörtelvärden och de låg på T4=8 (ref 10-22) och THS på drygt 6. Jag vill inte äta levaxin igen och har nu läst om detta med binjureutmattning och undrar om det kan vara därför jag inte tålde levaxinet. Jag är också en människa som överhuvudtaget inte klarar av stress, och har en inre stress som är väldigt hög.

  SvaraRadera
 36. Hej Karina,

  Jag gissar att en läkare skulle säga att dina värden och mående visar på utveckling av en klassisk, kronisk hypotyreos.

  Om det är så, har man inget val. Då måste man äta receptbelagt sköldkörtelhormontillskott för att ersätta det kroppen inte själv förmår att producera.

  Men din läkare verkar ha vatit snäv i sitt tänkande om du inte fick prova att sänka Levaxinet. Rådet inom vården (vid kronisk hypotyreos med förhöjda antikroppar) är att TSH ska fås att hamna i den undre halvan av referensintervallet. Ditt värde verkar ha legat lägre än så.

  Vad gäller binjurarna, har jag inget att säga annat än att man kan be läkaren om att få ta ett kortisolprov.

  Depression är ett typiskt hypotyreossymtom.

  Lycka till.

  Hälsar Eva

  SvaraRadera
 37. Hej Eva, tack för ditt svar.

  Du menar alltså att jag måste äta levaxin. Tror du att de enorma smärtor jag fick kan ha att göra med att jag fick en så hög dos?

  Jag provar kostomläggning och naturmedicin nu ett tag framöver och går tillbaka och kollar värdena efter jul, om de inte är bättre då så får jag väl prova levaxin igen.

  Mvh Karina

  SvaraRadera
 38. Hej Karina,

  Jag menar att det är livsnödvändigt att äta Levaxin om man behöver det. Och att det är viktigt, på 25 mikrogram när, att ställa in dosen så att man både mår så bra som möjligt och har värden som inte är optimala. Gissar att andra läkare (än den du fick för hög dos av) skulle betrakta dina värden som tokiga både med och utan Levaxin, kort sagt. Menar inte att låta korthuggen, bara tydlig.

  /Eva

  SvaraRadera
 39. Hej igen! Jo jag förstår att jag behöver sköldkörtelhormonet, jag har bara ett litet annat tänk. Vad jag förstår så producerar min sköldkörtel hormon men för lite. Så jag ska börja med att försöka stärka den, utan att ta levaxin, och se om värdena blir bättre. Det kan ju vara så att det inte lyckas och då får jag väl äta levaxin men jag tänker att det är värt ett försök. Jag lär ju inte falla död ner i morgon...

  SvaraRadera
 40. Fick du enbart levaxin för Graves sjukdom? Det är som att hälla bensin på en brasa med tanke på att Graves inebär att kroppen är förgiftad av för mycket sköldkörtelhormon. Att då tillsätta ytterligare hormon är galenskap. Du ska ha både thacapzol (som bromsar sköldkörteln) och levaxin för att balansera ut den. Vad är det för läkare som enbart skrev ut levaxin åt dig?

  SvaraRadera
 41. John White Jnr2014-12-15 01:10

  Detta är mitt vittnesbörd om det goda arbetet av en man som hjälpte me..My heter Tracy Adams, och jag basera i Kanada. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2 års äktenskap, min man lämnade mig med våra tre barn. Jag kände mig som mitt liv
  var på väg att sluta, och föll sönder. Tack vare en spell caster heter
  Dr John som jag träffade på nätet. På ena trogen dag, som jag surfar
  via internet, jag söker efter en bra spell caster som kan
  lösa mina problem. Jag kom över serie vittnesmål om detta
  särskilt spell caster. Vissa människor vittnade om att han förde deras Ex
  älskare tillbaka, en del vittnade om att han åter livmoder, en del vittnade om att han
  kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa och så vidare. Det fanns en viss
  vittnesmål jag såg, det var om en kvinna som heter nåd, vittnade hon om
  hur Dr John tog tillbaka henne Ex älskare i mindre än 72 timmar och vid
  slutet av hennes vittnesmål hon gav Dr John e-postadress. Efter att ha läst alla
  dessa, beslutade jag att ge Dr John ett försök. Jag kontaktade honom med hans via
  e-postadress och förklarade mitt problem för honom. På bara 2 dagar, min
  man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu gladare
  än tidigare. Dr John är verkligen en begåvad och begåvad man och jag kommer inte
  att sluta publicera honom eftersom han är en underbar dr ... Om du har en
  problem och du letar efter en verklig och genuin spell caster att lösa
  det problemet för dig. Prova Dr John idag, kan han vara svaret på din
  problem. Här är hans kontakt: prophetmiracle1@yahoo.co.uk Tack gång
  igen Dr John. Kontakta honom för följande:

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka.

  (2) Om du alltid har mardrömmar.

  (3) Du vill främjas på ditt kontor.

  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.

  (5) Om du vill ha ett barn.

  (6) [Du vill vara rik.

  (7) Du vill knyta din make / maka att bli din för evigt.

  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) Om du vill stoppa din skilsmässa

  10) Hjälp föra människor ut ur fängelset

  (11) Förbindelse Spells

  (12) Miracle Spells

  (13) Skönhets Spells

  (14) PROFETIA CHARM

  (15) Sevärdhet Spells

  (16) Onda Eye Spells

  (17) Kissing Stava

  (18) Ta bort Sjuk Spells

  (19) VAL vinnande trollformler

  (20) FRAMGÅNG tentor besvärjelser

  (21) Charm för att få vem som älskar dig.

  Kontakta honom idag på: prophetmiracle1@yahoo.co.uk

  SvaraRadera
 42. John White Jnr2014-12-15 01:10

  Detta är mitt vittnesbörd om det goda arbetet av en man som hjälpte me..My heter Tracy Adams, och jag basera i Kanada. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2 års äktenskap, min man lämnade mig med våra tre barn. Jag kände mig som mitt liv
  var på väg att sluta, och föll sönder. Tack vare en spell caster heter
  Dr John som jag träffade på nätet. På ena trogen dag, som jag surfar
  via internet, jag söker efter en bra spell caster som kan
  lösa mina problem. Jag kom över serie vittnesmål om detta
  särskilt spell caster. Vissa människor vittnade om att han förde deras Ex
  älskare tillbaka, en del vittnade om att han åter livmoder, en del vittnade om att han
  kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa och så vidare. Det fanns en viss
  vittnesmål jag såg, det var om en kvinna som heter nåd, vittnade hon om
  hur Dr John tog tillbaka henne Ex älskare i mindre än 72 timmar och vid
  slutet av hennes vittnesmål hon gav Dr John e-postadress. Efter att ha läst alla
  dessa, beslutade jag att ge Dr John ett försök. Jag kontaktade honom med hans via
  e-postadress och förklarade mitt problem för honom. På bara 2 dagar, min
  man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu gladare
  än tidigare. Dr John är verkligen en begåvad och begåvad man och jag kommer inte
  att sluta publicera honom eftersom han är en underbar dr ... Om du har en
  problem och du letar efter en verklig och genuin spell caster att lösa
  det problemet för dig. Prova Dr John idag, kan han vara svaret på din
  problem. Här är hans kontakt: prophetmiracle1@yahoo.co.uk Tack gång
  igen Dr John. Kontakta honom för följande:

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka.

  (2) Om du alltid har mardrömmar.

  (3) Du vill främjas på ditt kontor.

  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.

  (5) Om du vill ha ett barn.

  (6) [Du vill vara rik.

  (7) Du vill knyta din make / maka att bli din för evigt.

  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) Om du vill stoppa din skilsmässa

  10) Hjälp föra människor ut ur fängelset

  (11) Förbindelse Spells

  (12) Miracle Spells

  (13) Skönhets Spells

  (14) PROFETIA CHARM

  (15) Sevärdhet Spells

  (16) Onda Eye Spells

  (17) Kissing Stava

  (18) Ta bort Sjuk Spells

  (19) VAL vinnande trollformler

  (20) FRAMGÅNG tentor besvärjelser

  (21) Charm för att få vem som älskar dig.

  Kontakta honom idag på: prophetmiracle1@yahoo.co.uk...

  SvaraRadera
 43. CARLOS PEREZ2015-06-04 02:29

  få ditt problem som ska lösas en gång för alla.Jag am
  vittnade om att han lever.
  (1) Om du behöver ditt ex tillbaka.
  (2) om du behöver ett botemedel mot HIV-sjukdom
  (3) Om du behöver för att bota sjukdomen huden
  (4) Om du behöver härda Ebola Warriors
  (5) Det är nödvändigt att bota sjukdomen av övervikt
  (6) Om du alltid har mardrömmar.
  (7) Vill du främjas på sitt kontor.
  (8) Vill du kvinnor / män att springa efter dig.
  (9) Om du vill ha ett barn.
  (10) Vill du bli rik.
  (11) som du vill länka din make / maka att vara
  din för evigt.
  (12) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (13) Hur du har fuskat och önskemål
  att återhämta sig pengar han förlorade.
  (14) om du vill stoppa din skilsmässa.
  (15) om du vill skilja sig från sin make.
  (16) om du vill att dina önskemål beviljas.
  (17) för att skydda dina fyra händer fiende
  kontakt. kakutaspellz@gmail.com

  BABA Kakuta kan du ringa det här numret: +2348165915297

  SvaraRadera
 44. Beto Alenjradro2015-07-04 08:12

  Min pojkvän hade den här tjejen som har förstör hans relationer i flera år, han bröt upp med henne för tre år sedan, men hon fortfarande kontrollerar honom och förstör de flesta av hans relationer. Jag var nu ett offer. Hon kom igen för att ta bort honom från mig, hon försökte allt hon kunde, men jag höll min tro stark och stannade med min pojkvän utan att låta henne mer in i honom. Hon konfronterade mig också, berättade för mig att det finns inget jag kommer att göra för att få henne att lämna honom ensam; Hon varnade allvar att jag äventyrar mitt liv och hon snart kommer att agera starkare än någonsin. Jag var rädd och började med tvivel i min styrka eftersom min pojkvän har redan börjat se henne; allt hopp var nästan vilse, jag vet inte hur detta onda dam styr honom sedan den dagen hade det en dramatisk bryta upp. Jag bestämde mig för att hjälpa till att rädda mannen jag älskar även om vi inte kommer att vara tillsammans igen. Jag gick till vänner om råd och besökte bloggar också. Jag hittade vittnesmål om Dr. Owolabi kärlek stava och andra, men min ande valde honom. Jag tog mod och mailade honom och mitt liv förändrats sedan dess. Den onda damens makt över min pojkvän förstördes och hon inte har någon andlig ansluta igen med honom. Min pojkvän har förändrats; han mår så lättad och frisk nu än tidigare. Han mailade också tacka Dr Owolabi för kärlek stava och uppmuntrade mig att också dela vår egen vittnesbörd på bloggar. Vi är tacksamma för vad du har gjort. E-posta honom och få din egen mirakel genom sin e-post: owolabispellcasters@gmail.com eller hans Direct: +2349037478762.

  SvaraRadera