Ingredienser till en liter färdig Pajalagröt (4-6 portioner):
½ dl krossat linfrö
½ dl russin
½ dl katrinplommon
½ dl torkade aprikoser
½ tsk salt
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn
7 dl vatten
Gör så här:
Hacka katrinplommon och aprikoser i små bitar. Blanda linfrö, russin, katrinplommonbitar, aprikosbitar, salt och vatten. Låt stå över natten. Tillsätt havrekli och fiberhavregryn dagen därpå. Koka blandningen i 3-5 minuter under omrörning. Tillsätt mer vatten om det behövs.
Färdig gröt kan förvaras i portionsaskar i kylskåp i max fem dygn och värmas i tallrik i mikrovågsugn.
Referens:
Magnus Westlander, Stiftelsen Äldrecentrum, http://www.aldrecentrum.se/
Tack till Berit för tipset!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar