2011-08-09

Hypotyreos en bakomliggande förklaring till ärftlig blodpropp?

Det tycks som om det finns ett indirekt möjligt samband mellan blodproppar och långvarig otillräckligt behandlad hypotyreos (sköldkörtelhormonbrist). Den autoimmuna formen av sköldkörtelproblem, som kan leda till hypotyreos, har en ärftlig komponent.

Kanske det kan vara den ännu icke kartlagda "genetiska" kopplingen som Svt.se tar upp som en fråga idag?

2 kommentarer:

 1. Skoldpadda20102011-08-16 08:34

  Hej Eva! I din bok har du skrivit att man bl a behöver mer Levaxin om man tränar mycket, kan du förklara varför? Jag tränar ganska mycket och äter Levaxin, känner ofta att jag kan bli tröttare, snarare än piggare, av träningen. T ex så behöver jag mer sömn när jag tränat mycket, vilket iof kanske inte är så konstigt... Men undrar om detta kan ha med sköldkörteln att göra?

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Jag skrev om det i Sköldkörtelboken och det godkändes av faktagranskande läkare. Har för mig att även Hans Lemker beskriver det i Sköldkörteln och dess sjukdomar. Den boken är också läkargranskad. Har nog läst det i amerikanska läkarböcker ockå.

  Varför det är så har jag inte klart för mig (så här utantill), tyvärr.

  Men det kan vara värt att tänka på att kolla med blodprov när man gjort större omläggningar av livsföringen, så att man äter rätt dos.

  Hälsar Eva Sartorius

  SvaraRadera