2009-01-31

Patientdiskussioner på nätet

Det finns - i skrivande stund - tre olika svenska ställen där man kan diskutera sköldkörtelbekymmer på nätet. De kan vara till stor tröst och bra stöd, både för den som söker fakta och för den som söker empati. Här kommer en kort beskrivning av de tre möjligheterna:

1. Thyroid.se. Där finns senaste diskussionen tillgänglig på förstasidan för den som är medlem, vilket man kan vara gratis eller för 50 kronor per år - vilket går till finansiering av sajten. Thyroid innehåller även många informativa sidor om man man klickar i rullgardinslistorna högt upp på sidan. Det mesta går att läsa även om man inte är medlem.

2. Till Thyroid.se finns det även en mail-lista om sköldkörtelfrågor, via Kanalen.org. Om man går med i den får man mail till sin mailadress som innehåller frågor, svar och övriga inlägg från andra som också vill ha samma mail. Man kan välja mellan att få alla mail vartefter de sänds, eller ett ihopsamlat mail som innehåller hela dygnets skörd. Det förstnämnda alternativet är bäst för den som själv gör inlägg ofta, medan det andra alternativet ofta är bättre för den som bara vill läsa mail, eller bara är rädd för att få 20-30 mail extra per dag. I många e-postprogram finns det dock möjlighet att styra alla mail från viss avsändare till annan inkorg än den vanliga, vilket kan vara ett bra tips.

3. Slutligen finns det en diskussionsajt som heter Turtles. Den är också är väldigt informativ och intressant. Senaste nyheterna i diskussionen dyker upp i vänstermenyn för den som är medlem. Inläggen är sorterade under huvudrubriker. Medlemsskapet är gratis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar