2009-02-13

Autoimmun inflammation - syns den?


En sak som jag funderar på är om den autoimmuna inflammationen (som leder till underfunktion) i sig kan föra med sig några symtom?

När man som underfunktionspatient höjer medicindosen till en bra nivå och det har gått ytterligare en tid så blir man frisk, enligt läkarna. Enligt den mest pessimistiska boken jag läst kunde kanske en del minnesproblem bli bestående, men i övrigt borde symtomen gå tillbaka.

Det finns många av oss patienter som inte håller med. Även bland dem som ätit medicin i åratal och finjusterat dosen efter konstens alla regler. Svullnader som kommer och går, huvudvärk som kommer och går, och så vidare..... Trots bra värden på sköldkörtelhormon i blodet.

- Vad beror det på?

De med bortopererad sköldkörtelcancer, mår de kanske lite bättre på bara Levaxin än vad vi autoimmuna patienter gör? Ja, kanske. Har du någon jämförelse att dela med dig av?

- Behöver vi lite Lio (t3) också och inte bara Levaxin (t4)? AT (svinsköldkörtelextrakt), kanske?

En del av oss vittnar om stora förbättringar med dessa mediciner, men en del av oss tyckte inte att det blev bättre trots ihärdiga försök.

- Omsättningsförmåga till fritt t3 på cellnivå kanske är nedsatt?

I det här ämnet skrivs det böcker, amerikaner forskar i ämnet, nya provtagningsmetoder är på gång, men ännu verkar inga säkra svar finnas.

Därför funderar jag även på frågan om den autoimmuna inflammationen som sådan kan ge symtom.... Har du några tankar om det?

1 kommentar:

  1. jag har funderat över min autoimmuna inflammation i s-körteln. Vissa perioder har jag tryck över halsen och värmekänsla i och på halsen (där körteln sitter) samt vid dessa tillfällen ofta ett diffust men konstant illamående. Med diffust menar jag att jag aldrig kräkts och att det inte kommer från magtrakten utan just en känsla från halsen. detta varit värst då mina värden varit som sämst, vid för snabba doshöjningar samt: efter jag gjort en kraftig ansträngning av kroppen vid ett arbetsekg, då jag cyklade tills jag nästan kräktes. Efter denna chock i kroppen (jag motionerar vanligtvis ej mer än promenader) kom illamåndet och tryck-och värmekänslan tillbaka i halsen och jag har funderat på om det var inflammationen som blossade upp. Efter nga veckor gick det bort. Jag har en intuitiv känsla av att själva inflammationen ger illamåendet och ev. fler symtom. Läkarna kan förstås inte ge nåt svar...

    SvaraRadera