2009-03-28

Läsa andra sköldkörtelintresserades mail?

Om man vill lära sig mycket om hur andra sköldkörtelintresserade tänker, och vad de pratar om just nu, kan man gå med i sköldkörtellistan på kanalen.org.

Varför ska man vara med?

En sak man upptäcker direkt är att man inte är ensam med sina besvär - man kan läsa om hur andra har det. Nästa upplevelse kan vara att det är fint att ha någonstans att ställa sina frågor som man inte får gehör för hos doktorn. Sen kan andras mailväxlingar vara lärorika att läsa. I nästa skede kan man finna gott sällskap och stöd genom att ha några att prata med som inte blir trött på samtalsämnet. Och efter ett tag kan den känsla som jag tycker är mest givande av alla dyka upp: chansen att få hjälpa andra.

Ämnena växlar lika mycket som vädret. Huvudregeln är att det ska finnas koppling till sköldkörteln, eller dess följdsjukdomar, och tonen ska vara artig. Ingen reklam.

Man har inga skyldigheter att läsa mailen och heller inga skyldigheter att svara på andras mail. Alla vet att man varierar i ork och förmåga.

Mailinglistan rör sig i nuet kan man säga, och det kan vara bra att läsa mailen i kalendertidsordning, d.v.s. från den tidpunkt man går med i listan läser man igenom mailen i den ordning de kommer in. Om man vill läsa tidigare inlägg så går det bra. Då tittar man i listans mailarkiv på kanalen.org. Där finns de sorterade på ämnestråd.

Hur fungerar det rent praktiskt?

Alla mail som sköldkörtellistans medlemmar skriver skickas till den mailadress som du anger på kanalen.org. Antalet mail per dag brukar variera mellan ca tio och hundra, så det kan vara bra att antingen lägga upp en separat mailadress som mailen kommer till (och som du skickar ifrån), styra mailen till en speciell mapp (t.ex. ange i din mailprogramvara att alla mail som innehåller ordet "thyroid" ska till mappen si och så) eller välja att bara få ett mail per dygn.

Om man själv vill svara på någon annans mail, trycker man bara på "svara", skriver mailet och skickar iväg det. Om man vill skapa ett nytt mail och skicka till listan, adresserar man det till thyroid@kanalen.org efter det att man blivit medlem.
Medlemsskapet i mailinglistan på kanalen.org är gratis och man kan går ur när man vill. Man kan även skifta mellan att få alla mail, bara ett mail per dygn eller inga mail alls (om man t.ex. skulle vara bortrest ett tag). Man kan uppge sitt namn, eller vara anonym.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar