2009-04-13

Relationer

Broda O. Barnes bok om hypotyreos skildrar bl.a, intressant nog, effekten av sköldkörtelvariationer på äktenskapliga relationer.

Ett exempel från boken: först kom hustrun och blev diagnosticerad för hypotyreos. Hon fick sköldkörtelhormon och piggnade till. Sedan kom maken - på hustruns uppmaning - och sökte hjälp därför att han inte orkade med sin hustrus nya tempo. Det visade sig att även maken hade hypotyreos. Vanligt, enligt doktor Barnes.

Kanske väljer vi partner (och nära vänner) delvis utifrån den grundläggande farten var och en vill ha i sina aktiviteter, d.v.s den personliga rytmen? Det skriver Bodil Jönsson om i boken "Tio tankar om tid". Den uppfattningen hade även Broda Barnes, som i sin bok hävdar att både insjuknande i, och åtgärdande av, sköldkörtelproblem kan leda till skilsmässa (eller motsvarande mellan vänner) på grund av de olikheter som därmed uppstår.

Tänkvärt!

Det betyder att alla som funderar på (eller borde fundera på) att gå i parterapi borde gå till doktorn och kolla sköldkörteln allra först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar