2010-04-24

Armour Thyroid åter i Sverige

Ann-Christine citerar i sin blogg Sköldpaddor en medpatient som fått Armour Thyroid levererat till sitt apotek i Sverige. Det är mig veterligen den första AT-leveransen till ett svenskt apotek sedan i höstas.

Amerikanska STTM skriver tips om hur man kan göra sedan sammansättningen i AT-tabletterna har ändrats, vilket patienter i USA upplever som negativt. Läs mer här.

(Fotnot: Armour Thyroid (AT) är torkat svinsköldkörtelextrakt, som en del patienter äter istället för t.ex. Levaxin. Det tycks ha varit tillverkningsproblem avseende AT från maj 2009 fram till februari 2010).

11 kommentarer:

 1. Har återgått till AT sedan i fredags. Det tog bara en vecka att få hem pillerna!!

  SvaraRadera
 2. hur fick du dom

  SvaraRadera
 3. Har återgått till AT sedan i fredags. Det tog bara en vecka att få hem pillerna!!

  SvaraRadera
 4. Jag har slutat att medicinera med AT, och har en oöppnad förpackning hemma som jag köpt ut. Då jag inte har någon glädje av den undrar jag om det finns någon i Stockholmsområdet som vore intresserad av att köpa den av mig. Detta är antagligen inte är tillåtet, men då medicinen är så svår att få tag i tycker jag att det vore synd att bara lämna in den för makulering.

  Ring mig i så fall på 073 951 56 49.
  Mvh Cecilia

  SvaraRadera
 5. Jag har slutat att medicinera med AT, och har en oöppnad förpackning hemma som jag köpt ut. Då jag inte har någon glädje av den undrar jag om det finns någon i Stockholmsområdet som vore intresserad av att köpa den av mig. Detta är antagligen inte är tillåtet, men då medicinen är så svår att få tag i tycker jag att det vore synd att bara lämna in den för makulering.

  SvaraRadera
 6. hur fick du tag på at vill gärna prova efter som mitt levaxin inte funkar

  SvaraRadera
 7. I'm Schizoaffective and have been taking
  bovine thyroid 
   for quite a few months now. Since i began taking i had no side effects and it really does what it's supposed to do; keeps my thyroid levels in check.

  SvaraRadera
 8. Hur får man tag på tabletterna? Och vilken doktor kan man gå till som har någon kunskap om detta?

  SvaraRadera
 9. Är det någon som har någon form av hjälp att ge till mig så jag kan få prova något annat än levaxin. Blir tokig på att må dåligt och att aldrig komma till någon som tar mig på allvar.

  SvaraRadera
 10. Hej Mia och Malin,

  Mitt tips här är att gå med i ett patientforum på nätet, t.ex. Turtles http://turtles.egetforum.se/ucp.php?mode=register, och fråga där. 

  Har för mig att man kan få en lista från Läkemedelsverket över läkare som skrivit ut AT och det finns säker något medpatient som har listan att dela med sig av och kanske andra tips.

  Varma hälsn, Eva

  SvaraRadera
 11. Hmm. Vill oxå prova NT.
  MEN TILL ER SOM INTE MÅR BRA PÅ LEVAXIN, PROVA LIOTHYRONIN, RENT T3 ISTÄLLET FÖR LEVAXINETS T4 SOM KROPPEN MÅSTE OMVANDLA TILL T4, VILKET INTE ALLA KAN.
  Jag mår mycket bättre nu med bara Lio, som finns på recept i Sverige. Men med NT tror jag alla mår bättre och slipper oxå fylla på med massa vitaminer och mineraler, som vi medsjuk sköldkörtel behöver.

  SvaraRadera