2011-01-26

Sömnsvårigheter och sköldkörteln

Sköldkörtelbekymmer kan leda till sömnproblem, påtalar Expressen i en artikel om sömnsvårigheter idag.

Det är bara att hålla med. Baserat på mina dagliga kontakter med sköldkörtelpatienter, kan jag säga att det finns många som har sömnsvårigheter. Därmed inte sagt att man måste vara sköldkörtelpatient för att ha svårt att sova.

Läs mer här.

2 kommentarer:

 1. Hej Eva,

  Fick idag mina provsvar från läkaren, har ätit samma dos (100 mikrogram) Levaxin i 8 veckor, men har känt att symptomen inte försvunnit... Trodde själv att TSH fortfarande var för högt, men det visade sig att TSH nu ligger på 0,3. Däremot är T4 oförändrat, ligger på 8. Är inte det konstigt att det ena talar för en normal ämnesomsättning, medan det andra talar för en för låg ämnesomsättning.

  En annan fråga, är det viktigt att tillsätta salt (med jod) i maten som man äter? Jag saltar aldrig min mat. Är det dåligt för sköldkörteln?

  Tack!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Det är allmänt sett viktigt för sköldkörtelfunktionen att man äter lagom med jod. Det enklaste och billigate sättet att få i sig detta är att använda joderat salt. Kroppen tillverkar inte jod själv.

  Gå gärna med i mejllistan för patienter, som tillhör Thyroid.se, eller Turtles så kan vi som är där hjälpas åt att bolla mer personliga tankegångar.

  Varma hälsningar, Eva (bloggansvarig)

  SvaraRadera