2009-04-21

Att sköta om sin torra hud

Torr hud är ett av de vanligaste symtomen vid underfunktion, men kan även bero på annat. Det finns människor som sover med plastpåsar på fötterna (även om det inte gäller personen på bilden).

Varför i herrans namn skulle någon göra det?

Det är när hälsprickorna har blivit så allvarliga att man låter plastpåsarna sitta på under natten för att maximera fuktgivningen till fötterna. Ännu mer effekt blir det om man dessutom smörjer med hudkräm innan plastpåsarna sätts på.

Men eftersom få av oss är roade av att ligga i sängen med plastfötter är det dumt att vänta så länge innan man börjar smörja ordentligt med fuktgivande kräm.

Viktig egenvård för att motverka den torra huden, kanske speciellt i ansiktet, är också att äta bra, inte röka och att inte stressa för mycket.

Om man har värre problem än att man själv kan smörja bort dem med hjälp av det receptfria sortimentet, behöver man söka vård.

Dessutom är det viktigt för hudens välmående att man har tillräcklig blodcirkulation i kroppen och den minskar när man har för låg sköldkörtelhormonnivå i kroppen, vilket också är ett viktigt skäl till att söka vård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar