2010-02-01

Tips till dig som fryser när du ska somna

Om man är frusen när man går och lägger sig så är det svårare att somna och bra sömn är extra viktig för sköldkörtelpatienter.

Mitt bästa tips för att lösa problemet med frusenhet är att använda en elektrisk värmedyna i sängen. Det är bra att köpa en med flera lägen på strömbrytaren, så att dynan värmer lagom mycket. En timerfunktion till värmedynan är också bra.

Om du vill se vilka olika alternativ som erbjuds, så kan du se Google-sökningen på "elektrisk värmedyna" om du klickar här.

Sen kommer det förhoppningsvis vara lite lättare att sova gott!

7 kommentarer:

 1. Fast om man vill tänka på naturen (och sin elräkning i dessa kalla tider..) Så är en stor och bra vetekudde bäst! Det är just när man ska somna in som man behöver värmen som mest, när man väl har somnat är det inga problem tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Jag använder också vetedyna och tycker den är jättebra.

  SvaraRadera
 3. Fast ännu bättre är så klart behandling av grundproblemet: en adekvat dos sköldkörtelhormon...

  SvaraRadera
 4. Jag håller absolut med om att en adekvat dos sköldkörtelhormon är allra bäst. Men min slutsats från en mängd mejl från patienter är att det tyvärr är vanligt att man fryser, trots den behandling man får. Och om man inte anser att det är lämpligt att höja sköldkörtelhormondosen, så var min tanke att vetekudde och värmedyna kan vara bra i andra hand.

  Hälsar Eva (bloggansvarig)

  SvaraRadera
 5. En annan sak som också är bra är ett riktigt bra duntäcke. Jag har ett med bärighet 8-10 och det värmer rejält. Och det är skönt för då behöver man inte ha på sig så mycket när man ska sova. Lustigt nog så tycker jag att duntäcket även känns bra när man har blivit varm, dvs det känns inte "svettigt". När det är sommar har jag däremot ett vanligt täcke.

  SvaraRadera
 6. Fast ännu bättre är så klart behandling av grundproblemet: en adekvat dos sköldkörtelhormon...

  SvaraRadera
 7. Gunillajensgard2012-05-06 14:52

  jag småfryser nu och darrar om det vore tisdag så jag kan få svar detta är jobbigt just nu

  SvaraRadera