2010-12-21

Om Scandlab på TV4Nyheterna

Ikväll visades ett inslag i TV4Nyheterna om debattartikeln och Scandlab. En av debattartikelförfattarna, Mikael Lehtihet, bitr. överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna, och Per Magnuson, VD för Scandlab, intervjuades.

Se inslaget på TV4 Play. Det börjar 19 minuter och 25 sekunder in i programmet och varar i drygt två minuter.

5 kommentarer:

 1. Han påstod att vanliga vården skulle vara bättre men det är väldigt många som tycker att det är tvärtom.
  Dessutom är inte lågdos kortison behandling under kortare tid (som detta gäller) någon risk om du inte är kvinna, gammal och underviktig. SÅ VAD ÄR MIKAEL LEHTIHETs PROBLEM.
  Är det så fruktansvärt farligt och hotande för er att folk blir friska med hjälp av Scandlabbs prover. Det är ren och skär läkarfascism som dessutom uppviglas av socialstyrelsen.
  Låt folk bli friska på det sätt som passar dem bäst och lägg ner översittarfasonerna!

  SvaraRadera
 2. Annakarin Lindholm2011-01-03 00:38

  Jag tycker jag har läst mycket galet men detta tog nog priset....dessa ”vanliga läkare”även med sina specialist kompetenser, drar sej tydligen inte för någonting när det gäller att stoppa människors chanser att söka sej utanför den traditionella vårdens "tjänster", eller hellre, "icke existerande tjänster"! Känner de sej hotade? Tydligen! Men det existerar ju ”privat alternativ” bland läkarna som kostar tusenlappar redan innan man överhuvudtaget har fått någon hjälp från dem!
  Vad är skillnaden??
  Att alternativen blir fler och fler är nog bara att acceptera mina läkar-herrar (och damer) på era höga hästar...!
  Den enkla anledningen till detta är att varje enskild människa som söker sej till vården, vill bli sedd, respekterad, lyssnad på, och framförallt...känna att de får HJÄLP ! 

  DET händer tyvärr alltför sällan idag i Sverige att man blir det inom den sk traditionella vården . Speciellt gäller det alla de som lider i tysthet, (fast de "skriker"), de som lider av underfunktion i sköldkörtel sk Hypothyreos med ofta tillhörande ”utmattade binjurar” till följd av att i åratal enbart medicinerats med det syntetiska medlet Levaxin, som är det preparat man blir erbjuden idag i Sverige, sedan 1960-talet, då det fullt fungerande medicinen bestående av naturligt sköldkörtel hormon, togs bort.  

  För att få den hjälp som faktiskt finns att tillgå, men som man nekas i traditionell vård idag, kan man, om orkar och klarar av att själv söka efter en av de sällsynta läkare som faktiskt finns och som erbjuder den medicin som faktiskt hjälper, som ersätter den egna sjuka sköldkörtelns hormoner, den medicinen innehåller också just detta, helt naturligt sköldkörtelhormon med allt som ens egen sköldkörtel skulle producera om den hade varit frisk, och som många, många människor med mej, kan intyga, har en helt annan verkan på kroppen än det syntetiska preparaten! Men dessa mediciner, (som faktiskt är MEDICINER, inte bara syntetiska preparat), motarbetas aktivt av just de sk. specialister inom detta område. VARFÖR?

  Jag tackar de högre makterna för att det finns  mänskliga läkare, de som VILL hjälpa, de som vill ta del av den nya forskningen, DE SOM LIGGER STEGET FÖRE, sina sk. Kollegor, men som får lida för det. De bli baktalade, prickade, mm. VARFÖR? Känner de sej hotade? TROLIGEN!

  Att det finns alternativa ställen att tillgå, som Scandlab, där man får de prover tagna som vill och behöver ta, får hjälp med vart man kan vända sej för att tolka dessa provsvar, då är det mycket väl värt de extra tusenlappar som detta kan kosta (i mitt fall de två viktigaste proverna för att komma tillrätta med utmattade binjurar och svar på vad min sköldkörtel producerar eller inte producerar, kostade mej ca 3500kr, då ingår frakten, allt provtagnings material, noggranna och lättförståeliga instruktioner, rådgivning hur jag skall gå vidare med provsvaren, tel.nr. mm.), tycker jag var mycket väl investerade pengar!

  Har sen turen att ha funnit en RIKTIG LÄKARE som jag känner förtroende för och där jag också får känna just detta som jag skrev ovan, att bli lyssnad på, bemött med respekt, bli trodd på, det är för mej ovärderligt i pengar! För jag blir ju i slutänden tack vare bla. dessa människor som samarbetar med bla. Scandlab, bättre, o bättre är ju det jag allra mest önskar mej....och kanske kommer jag också en dag kunna säja att jag är FRISK!?
  Ja, jag börjar faktiskt skönja ljuset i mörkret! Efter 11 år i helvetet!
  Jag kan bara säja ett stort TACK till att ni finns!!!

  SvaraRadera
 3. Linda Garben2011-06-20 11:09

  Hej! Tänker själv göra test på scandlab. men undrar om du kan tipsa mig på seriös alternativläkare som tar patienter på allvar.
  L. Garbén

  SvaraRadera
 4. Hej Linda,

  Jag önskar att det vore så enkelt, men jag är tyvärr inte rätt person vad gäller tips om läkare. Mitt bästa tips är att gå med patientforum på nätet (se sidomeny här) och ställa frågan där.

  Häksar Eva

  SvaraRadera
 5. I constantly sρent my half аn hour to гeaԁ thiѕ web
  site's articles everyday along with a mug of coffee.

  My web-site payday loans

  SvaraRadera